Bucuresti, orasul salcâmilor sau micul Paris, capitală a Romaniei, unde bunul gust si noile trenduri sunt la loc de cinste indiferent ca vorbim de domeniul amenajarilor interioare, fashion sau altele. Dar ce covoare sunt pe placul bucurestenilor?
Tinand cont de istoria bogată a Romaniei in producerea si desfacerea covoarelor, in Bucuresti chiar si in lipsa unei unitati de producatie locale, exista mai multe magazine cu o ofertă bogată care au ca principal scop comercializarea covoarelor. Dar care sunt criteriile prin care le alegem? Din ce material e indicat sa fie un covor durabil? In rândurile de mai jos va prezentam aspectele tehnice necesare cat si unele modele comercializate de noi.
Covoarele de lână
-Materialul recomandat de marii designeri din intreaga lume pentru durabilitatea sa. Să vedem ce alte beneficii recomanda covorul de lână ca si produs numarul 1 in acoperirea podelelor.
- Lâna este un material natural, nu este toxic si foarte important nu este un mediu adecvat unde bacteriile să se poată dezvolta in voie.
- Lâna, inainte de producerea efectivă a covorului, este tratată anti molii, anti fungic cat si anti incendii.
- Este un foarte bun izolant din punct de vedere termic. Căldura se va păstra mai bine intr-o incăpere datorită proprietăților sale.
- Un covor de lana este foarte durabil. Rezistența materialului si a culorilor pot depasi uneori douăzeci de ani.
- Este un adevărat răsfăț pentru picioare datorită texturii sale moale si delicată.
Daca totuși lâna nu este materialul potrivit tie datorită costurilor sale, recomandarea noastră este amestecul, care poate fi lână si poliamidă sau lană si acyrl, o combinație de material natural cu sintetic de o calitate superioară.
O altă varianta este covorul realizat din 100% material sintetic. Cel mai des intâlnit component pe piața de profil este polipropilena.
Covoarele sintetice se regăsesc in mai toate magazinele de profil datorită costurilor sale relativ reduse si prezintă atât avantaje cât si dezavantaje.
- Durata de viată a unui covor produs dintr-un material sintetic este mult mai scurtă.
- Materialul este mai aspru decat cel natural si mai lucios.
- Iși schimbă culorile odată cu trecerea timpului, iar plușul devine tot mai tasat.
- Nu absoarbe umezeala. O păstrează in interiorul său, lucru dăunător atat incăperii cat si sănătății omului.
Tot la covorul produs din material sintetic putem enumera si unele lucruri pozitive.
- Se curăță mai usor decat covoarele de lână. Recomandarea noastră este sa fie folosite produse de curățare special realizate pentru covoare si să nu fie expus jetului puternic (dispozitive spălătorie auto)
- Greutatea sa este una redusă, ceea ce il face usor de manevrat atunci când vrei să cureți pardoseala.
Alte materiale din care se produc covoare dar care sunt rar intâlnite in magazinele de profil din București sunt bumbacul și iuta.
Ca și in orice alt domeniu, colecțiile producătorilor se modifică frecvent. Indiferent de material apar noi tendințe in funcție de solicitările designerilor. Totuși moda covoarelor este putin atipică. Pe lângă modelele noi si moderne, au rămas foarte căutate si covoarele clasice, modele persane și orientale, unele vechi de sute de ani.
In magazinul nostru regăsești toate tipurile de covoare enumerate, intr-un catalog care cuprinde aproximativ 800 de modele provenite de la cei mai mari producători europeni din domeniu.