Feng-Shui si radiatiile ambientale

Radiatia este o emisie de unda sau de particule care se propaga in toate directiile sub forma de raze. Radiatia poate fi electromagnetica sau de tip radioactiv. Pentru arhitectura, mai importante sunt radiatia termica, radiatia cosmica si radiatia terestra.

Conceptul de energie din practicile traditionale de edificare a spatiilor construite se considera ca se manifesta sub forma de fluxuri si de raze.

Radiatia electromagnetica, emisia si absortia ei, au un caracter ondulatoriu si corpuscular. O incinta din material absorbant cu o fanta foarte mica prin care se trimite o radiatie va reflecta radiatia in interior, pana cand va fi complet absorbita de peretii cavitatii.

In Feng-Shui se considera ca energia poate fi absorbita, reflectata sau transmisa altor corpuri, multe remedii folosind aceste propietati. Eneragia intrata intr-o cladire este condusa prin tot spatiul pentru a fi absorbita. Amenajarea interioara va avea grija sa nu respinga radiatia, sa nu lase sa se scurga in afara prin alte intrari si sa nu i se altereze calitatile, daac energia este considerata benefica. Daca energia este considerata daunatoare, se va folosi o metoda de reflectare, transmitere sau stocare prin absortie.

Influenta Ionilor

Metabolismul organismelor umane functioneaza in mare masura datorita ionilor aflati in atmosfera. Sarcina electrica a omului este mica, din cauza lipsei purtatorilor de sarcina. In atmosfera se gasesc intre sute si milioane de ioni intr-un centrimetru cub. Inca din 1920 cercetarile au demostrat efectele benefice ale ionilor negativi asupra oamenilor si animalelor.

Campul gravitational

Gravitatia este un factor care influenteaza dezvoltarea vietuitoarelor. Viata a aparut acolo unde aceasta forta este foarte mica, iar adaptarea s-a facut treptat. 

Campul electric 

Prezenta campului electric produce schimbari in mediu si organisme in functie de intensitate. Un volum construit dintr-un material bun conductor de electricitate legat la pamant se comporta ca un ecran fata de fluxul electric. Campul electric atinge intensitati mari in varfurile ascutite.

Feng-Shui poate fi aplicat in orice camera, chiar si in spatiile verzi insa cu anumite recomandari specifice.

HOLUL: trebuie sa fie cat mai ordonat si neaglomerat pentru ca energia pozitiva sa poata intra in acest spatiu deosebit de important. Lumina este de asemenea un factor foarte important. Lumineaza acest spatiu suficient cat sa faci din el unul si mai primitor. La usa, poti pune un set de clopotei care atunci cand vantul adie sa isi faca simtita prezenta. Se spune ca acestia aduc noroc.

LIVINGUL: camera de zi trebuie sa fie pozitionata astfel incat doi dintre peretii sai sa dea spre exteriorul cladirii. Piesa principala din living trebuie neaparat sa fie directionata catre iesire, iar daca aceasta piesa este canapeaua, aceasta trebuie sa fie orientata cu spatele la un perete pentru sentimentul de protectie de care ai nevoie. In jurul piesei principale, pune cateva scaune sau fotolii confortabile, dar fara sa aglomerezi camera prea tare.

dormitor culori calde

DORMITORUL: aici este importanta ambianta, care trebuie sa fie una calma si pozitiva care sa fie indusa printr-o lumina slaba. Alege culorile calde, prin ele va creste intimitatea incaperii. Oglinzile orientate spre pat, nu sunt recomandate, asa cum nici orientarea patului spre geam nu este recomandata. Pentru viata cuplului, televizorul trebuie sa dispara din camera. In ceea ce priveste camera de dormit al copiilor, aceasta trebuie umpluta cu fotografii de familie. Ele le vor inspira afectiune si siguranta.