Lipsa noii tehnologii si datoriile vechi au ingropat fabrica de covoare Incov din Alba Iulia, ultimul mare producator in domeniu din Romania. Despre factorii care au dus spre acest deznodamant se poate discuta mult, dar mai bine haideti sa va prezentam partile pozitive pe care le-a adus aceasta fabrica de-a lungul anilor industriei Romanesti.

Incov Alba Iulia a fost fondata in anul 1979 din dorinta autoritatilor Romane de a maximiza productia de covoare (pana la acel moment acestea se produceau doar in Cisnadie). Pe timpul regimului comunist, Incov a depasit cu mult granitele noastre si a devenit unul dintre cei mai importanti jucatori din piata de profil a Europei. 

In urma schimbarilor de sistem politic din tara noastra si lipsei de re-tehnologizare a fabricii, dupa anii 90 a urmat declinul. In anul 2006 fabrica a fost preluata de catre un grup de societati din Republica Moldova si anume Acvila Grup. Acesta activa in mai multe domenii ale productiei de termopane, constructii si al productiei de covoare. 

fabrica de covoare alba iulia

Din cauza datoriilor acumulate inainte de preluarea companiei, insolventa a fost inevitabila in anul 2008. Dupa aceasta, s-a creat un plan de revitalizare a companiei in mai multi pasi. Anul 2015 a adus dupa sine si punctul final a producatorul albaiulian. Fabrica de Covoare Incov a intrat in Faliment si odata cu aceasta a mai murit un brand important din portofoliul tarii. 

Incov a realizat de-a lungul timpului covoare de lana si sintetice de o calitate mult superioara fata de nivelul pietei. Produsele lor au fost expuse in diverse sali din parlamentele lumii, in biserici, in cele mai importante institutii, dar nu il ultimul rand in casele noastre, a fiecaruia. Din anul 2015, singurele covoare care se mai regasesc pe piata locala de profil, sunt covoare din export unde cele produse in Turcia predomina. 

Incepand cu anul 2019, magazinul Startdecor a ales sa va prezinte in catalogul sau o calitate superioara de covoare din lana, produse in Polonia, o tara cu o industrie de profil infloritoare. Mai jos va oferim cateva exemple, iar pentru gama completa va invitam sa dati clik: AICI

FOTO PRODUS 1

covor din lana anafi

FOTO PRODUS 2

covor lana tamuda

FOTO PRODUS 3

covor lana dafne crem